... bo nie ma jak domowe jedzenie ...
wtorek, 06 marca 2012
Często robiony przeze mnie. Kupuję 2 lub 3 puszki mleka, gotuję(na zapas)a potem przechowuję w lodówce. Jednak robię ten wafel głównie dlatego, że jest uwielbiany przez moją średnią córkę. Zajada się tym waflem. Taki prosty i daje tyle radości nie tylko dzieciom :)
wtorek, 28 lutego 2012
Przepis pochodzi z książki siostry Anastazji"100 Nowych ciast". W orginale są świeże maliny lub mrożone, ja jednak użyłam dżemu malinowego. Sernik wyszedł bardzo mokry. Wszystkim bardzo smakował :)
niedziela, 26 lutego 2012
Pyyyyszny ! Można go jeść z chlebem oraz bez. Pamiętam, że gdy robiłam go po raz pierwszy w małej keksówce to sama całą zjadłam. Od tamtej pory robię podwójną porcję i ledwo starcza :)
piątek, 24 lutego 2012
Fajny , delikatny deser. Idealny dla dzieci i wszystkich łasuchów :)
poniedziałek, 20 lutego 2012
Szybko i smacznie. Zachcianka na nadziewane jajka z tuńczykiem została spełniona. Muszę przyznać, że ta ilość na naszą piątkę to za mało. Następnym razem będzie podwójna porcja :)
czwartek, 16 lutego 2012
Ciasto wyszło pyszne. Masa z bardzo mocnym akcentem kawy. Przepis na masę pochodzi ze strony "Moje wypieki". Zrobiłam ją z połowy porcji i dodałam od siebie cukier puder, bo według mnie masa nie była słodka - wiadomo każdy ma swój gust. Od dawna szukałam dobrej masy kawowej i wreszcie znalazłam. Pyszności, polecam :)
wtorek, 14 lutego 2012
Dziś dla odmiany użyłam gotowego sosu - ja też czasem używam tak jak większość z nas. Ale wracając do żeberek, to wyszły dość pikantne i bardzo nam smakowały. Podczas duszenia mięso zrobiło się idealnie kruche :)
poniedziałek, 30 stycznia 2012
Wyszedł bardzo cytrynowy. Osobiście bardzo takie smaki lubię :)
piątek, 27 stycznia 2012

Jeśli chodzi o sos tatarski to odkąd pamiętam moja mama zawsze robiła go razem z sałatką jarzynową na święta i inne imprezy domowe. Tylko, że w moim rodzinnym domu wszystkie składniki na sos były mielone - w końcu tak ma wyglądać prawdziwy sos tatarski. Ja robię go na dwa sposoby mielony i krojony. Tutaj wersja druga :)

wtorek, 24 stycznia 2012
Kto powiedział, że piernik trzeba robić tylko na święta. Bardzo smaczny. Nie trzeba czekać, żeby zmiękł, można go jeść od razu :)
Akcja: Nie kradnij zdjęć! free counters
Free counters Durszlak.pl Top blogi
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów