... bo nie ma jak domowe jedzenie ...
czwartek, 25 września 2014
Przyszła jesień, więc przyszła też pora na paprykę w mojej kuchni. Pasta paprykowa sprawdza się jako dodatek do kanapek i oczywiście do sosów :)
Składniki ;
Wykonanie ;
Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Cebulę obrać. Paprykę i cebulę zmielić w maszynce. Do powstałej pasty dodać cukier, oliwę, ocet, przyprawy do smaku, gotować na dużym ogniu około 20 minut ciągle mieszając. Gorącą pastę przełożyć do wyparzonych słoików zakręcić i pasteryzować prze 10 minut. Smacznego :)
sobota, 06 września 2014
Dziś w mojej kuchni rządzą warzywa. Już od dłuższego czasu nosiłam się z zamiarem zrobienia domowej kostki rosołowej ale zawsze coś wypadało. Na szczęście wreszcie ją zrobiłam i jestem mega zadowolona. Zachęcam do zrobienia domowej kostki . Przynajmniej będziecie wiedzieć z czego taka kostka jest zrobiona :)
Składniki ;
Wykonanie ;
Cebulę przypiec na kuchence. Wszystkie warzywa pokroić w małą kostkę i ugotować na parze(dodać także cebulę), przestudzić. Do miksera włożyć natkę pietruszki, lubczyk, warzywa ugotowane na parze, sól, oliwę i wszystko zmiksować na gładką masę. Przełożyć powstałą masę do słoików i pasteryzować 15 minut. Smacznego :) Tagi:
kostka rosołowa domowa
15:52, barbara_koz ,
Przetwory słodkie i pikantne
Link Dodaj komentarz » |
Archiwum
Zakładki:
Www.kwestiasmaku.com
Www.mojewypieki.com
Www.torcikowefantazje.blogspot.com
Www.wielkiezarcie.com
![]() ![]() Free counters ![]() ![]() |