... bo nie ma jak domowe jedzenie ...
Blog > Komentarze do wpisu

Pasta paprykowa :)

Przyszła jesień, więc przyszła też pora na paprykę w mojej kuchni.

Pasta paprykowa sprawdza się jako dodatek do kanapek i oczywiście do sosów :)

 

pasta paprykowa

 

Składniki ;

 

  • 1 kg czerwonej papryki
  • 25 dag cebuli
  • 5 dag cukru kryształu
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 1/4 szklanki octu 10%
  • pieprz
  • sól

pasta paprykowa

 

Wykonanie ;

 

Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Cebulę obrać. Paprykę i cebulę zmielić w maszynce. Do powstałej pasty dodać cukier, oliwę, ocet, przyprawy do smaku, gotować na dużym ogniu około 20 minut ciągle mieszając. Gorącą pastę przełożyć do wyparzonych słoików zakręcić i pasteryzować prze 10 minut.

Smacznego :)

pasta paprykowa

czwartek, 25 września 2014, barbara_koz

Polecane wpisy

Akcja: Nie kradnij zdjęć! free counters
Free counters Durszlak.pl Top blogi
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów