... bo nie ma jak domowe jedzenie ...
Blog > Komentarze do wpisu

Filety z kurczka z ananasem, żurawiną i oscypkiem :)

Niedawno jadłam w Zakopanem właśnie takie danie. Osobiście nie przepadam za oscypkiem ale w tej wersji bardzo mi smakował i dlatego postanowiłam przyrządzić coś na wzór tamtego dania. Uwielbiam takie smaki :)

 oscypek

 

Składniki ;

 

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 2 małe oscypki
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 8 łyżeczek żurawiny do mięs
  • przyprawa do kurczaka
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 -2 łyżki oliwy

 oscypek

Wykonanie ;

 

Filety lekko rozbić. Przyprawę do kurczaka wymieszać z koperkiem i oliwą. Powstałą mieszanką natrzeć filety i odstawić na 30 minut a następnie usmażyć. Gdy filety się usmażą wykładamy na talerz. Oscypka kroimy w plastry. Filety ponownie układamy na patelni. Na każdy filet dajemy plaster ananasa, do dziurki z ananasa nakładamy po łyżeczce żurawiny i na wierzch kładziemy plastry oscypka. Patelnię przykrywamy pokrywką i trzymamy tak przez chwilę na minimalnym ogniu aż ser zmięknie(można też użyć do tego celu mikrofalówki). Po wyłożeniu filetów na talerz na każdy z nich nakładamy jeszcze po jednej łyżeczce żurawiny. Podajemy z ryżem i ulubioną surówką.

Smacznego :)

oscypek

piątek, 08 sierpnia 2014, barbara_koz

Polecane wpisy

Akcja: Nie kradnij zdjęć! free counters
Free counters Durszlak.pl Top blogi
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów