... bo nie ma jak domowe jedzenie ...
Blog > Komentarze do wpisu

Dżem dyniowo - jabłkowy :)

Pyszniutki, słodziutki. Można go jeść jako dodatek np.do tostów - oczywiście słodkich. Ale równie dobrze smakuje prosto ze słoiczka :)

 dżem dynia - jabłko

 

SKŁADNIKI ;
 
  • 2 kg dyni
  • 2 kg jabłek
  • 1 kg cukru
  • 1 opakowanie galaretki pomarańczowej

  dżem dynia - jabłko

 

WYKONANIE ;

 

Dynię obrać, pokroić w kostkę. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Dynię i jabłka dajemy do osobnych garnków i podlewamy odrobiną wody. Gotować, aż się rozpadną. Dynię i jabłka mieszamy ze sobą. Dodajemy cukier i galaretkę, smażymy, aż dżem będzie gęsty. Przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 20 minut. Odwracamy do góry dnem i zostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Smacznego :)

 

poniedziałek, 12 listopada 2012, barbara_koz

Polecane wpisy

Komentarze
2012/11/12 13:58:35
nigdy nie robilam ale zamierzam:)
Akcja: Nie kradnij zdjęć! free counters
Free counters Durszlak.pl Top blogi
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów