... bo nie ma jak domowe jedzenie ...
Blog > Komentarze do wpisu

Karkówka z pieczarkami i cebulą :)

Święta , święta i po ... Tydzień przygotowań a święta tak szybko zleciały i jedzenia jeszcze trochę zostało, więc dziś trochę odpuściłam w kuchni. Witam Wszystkich po świątecznym odpoczynku :) Na początek pyszna karkówka. Mięso wręcz rozpływa się w ustach a sos jest wyśmienity. Musicie koniecznie wypróbować. U mnie było podane w drugi dzień świąt :) Przepis dostałam od koleżanki.

 KARKÓWKA TEŚCIOWEJ

 

SKŁADNIKI ;
  •  1 kg karkówki
  • 3 - 4 cebule
  • 30 dag pieczarek świeżych
  • vegeta
SOS ;
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2,5 łyżki magii
  • 2,5 łyżki octu
  • 3 łyżki wody

 KARKÓWKA TEŚCIOWEJ

 

WYKONANIE ;

 

Karkówkę pokroić w plastry około 1 cm, obsypać lekko vegetą i odstawić na około 2 godziny do lodówki. Potem obsmażyć na patelni. Osobno podsmażyć pokrojoną w plastry cebulę i lekko posolić. Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą.Ułożyć w naczyniu warstwami ; karkówka, podsmażona cebula, surowe pokrojone w plasterki pieczarki i zalać sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1 godziny.
SMACZNEGO :)
KARKÓWKA TEŚCIOWEJ
wtorek, 27 grudnia 2011, barbara_koz

Komentarze
2011/12/27 17:46:28
juz mi slinka cieknie na takie pyszne miesko:)
-
Gość: werwrwrwrwrw, aceu90.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/01/26 23:39:56
Zamiast magi zastosowałem sos sojowy - wyszła bomba ! jako dodatek zastosowałem paprykę w occie . super żarło!
-
2012/01/27 16:24:34
Cieszę się, że smakowalo :) A z tym sosem to niezły pomysł :)))
-
Gość: Weronika, 141.16.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl
2012/10/08 15:07:55
wspaniała karkówka, przepyszna!!! dzięki za przepis:):)
-
2012/10/08 20:40:16
dzięki :)))
-
Gość: renia, 88-199-45-224.matcom.com.pl
2012/11/10 13:19:12
Piec pod przykryciem czy bez ?
-
2012/11/11 10:43:44
Pod przykryciem :)
-
Gość: , ip-89-161-67-212.tel.tkb.net.pl
2013/01/04 19:56:35
Super mięsko,wszyscy zajadali się na Sylwestra i przepis poszedł dalej w ludzi ;)
-
Gość: Marcia, abrm131.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/01/07 11:51:57
polecam:-) świetny przepis, pyszności:-)
-
2013/01/07 16:01:19
Dziękuję za miłe komentarze :)
-
Gość: Trafael, 89-70-69-236.dynamic.chello.pl
2013/02/09 18:43:52
REWELACJAAAA!!!! Naprawde polecam ten przepis.
-
Gość: sade, 178-37-56-10.adsl.inetia.pl
2013/03/24 14:54:36
Ale czas pieczenia 1 godzina to troche za mało jak dla karkówki:)) moja się piecze już od 1,5 godzin, a mięsko nadal twarde:(
-
Gość: Maciek, cmpc-089-239-120-108.cnet.gawex.pl
2013/05/02 18:46:24
Karkówkę w marynacie trzymałem troszkę dłużej z racji tej że miałem naprawdę grube plastry. Stąd też podsmażałem ją na średnim ogniu kilkanaście minut... po czym wyłączyłem płytę i dodałem cebulę wcześniej już podsmażoną. Kolejne kilkanaście zostawiłem ją pod przykryciem razem z cebulką... szczerze była taka mięciutka już że nie potrzeba piekarnika :) Zasypawszy pieczarkami i sosem troszkę zmodyfikowanym wstawiłem do piekarnika na około 50 minut. Smak - mieszanie się słodkiego z ostrym rewelacja :)
-
Gość: ania, abaj237.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/05/03 10:55:47
Pyszna karkówka!
-
2014/02/09 13:08:26
Jadłam wczoraj u znajomych -fantastyczny przepis! Własnie przymierzam się do zrobienia w domu :)
-
Gość: Indiana, ip-93-154-142-100.free.aero2.net.pl
2014/02/11 16:30:09
Robiłam kiedyś karkówkę w sosie ketchupowym z pieczarkami, ale ta jest o wiele smaczniejsza. Polecam !
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery Akcja: Nie kradnij zdjęć! free counters
Free counters Durszlak.pl Top blogi