... bo nie ma jak domowe jedzenie ...
Blog > Komentarze do wpisu

CUKINIA I FASOLKA SZPARAGOWA W ZAPIEKANCE :)

TYM RAZEM SKUSIŁAM SIĘ NA ZROBIENIE ZAPIEKANKI, W KTÓEREJ GŁOWNĄ ROLĘ ODEGRAŁY "CUKINIA" I "FASOLKA SZPARAGOWA". OGÓLNIE ZAPIEKANKA BYŁA DOBRA, TYLKO BARDZO W NIEJ DUŻO BYŁO WODY A TO ZA SPRAWĄ CUKINI :)

 

 

SKŁADNIKI ;

 

  • 1 kg cukini
  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • 6 - 8 jaj
  • 40 dag startego żółtego sera
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • vegeta
 cukinia z fasolką
WYKONANIE ;
 
Mięso pokroić na małe kawałki, obsypać przyprawą i podsmażyć.
Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i ugotować.
Cukinię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę posolić, przykryć talerzem i obciążyć, odstawić na 15 minut.
Po tym czasie odlać wodę, dodać roztrzepane jajka, fasolkę, mięso, natkę, 15 dag sera,  wymieszać, doprawić do smaku i przełożyć do brytfanki.
Piec 30 - 40 minut w 180 stopniach - 10 minut przed końcem posypać resztą sera.
SMACZNEGO :)
cukinia z fasolką
poniedziałek, 18 lipca 2011, barbara_koz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery Akcja: Nie kradnij zdjęć! free counters
Free counters Durszlak.pl Top blogi